top of page
Hülya Ayaz

Seri Bağlantı Noktalı PC Nedir?

Seri Bağlantı Noktalı PC'ler , hem eski makine ve ekipmanlarla bağlantı için seri COM bağlantı noktaları hem de modern makineler, cihazlar ve çevre birimleri ile bağlantı için USB bağlantı noktaları ile donatılmış endüstriyel sınıf bilgisayarlardır . Seri bağlantı noktaları, ilk kez altmışlı yılların başında ortaya çıkan seri iletişim arabirimleridir. Cihazlar arasında veri göndermek ve almak için kullanılıyorlardı ve hala kullanılıyorlar. En popüler seri COM bağlantı noktaları, RS-232 bağlantı noktası, RS- 485 ve RS-42 2'dir.



Tüketici sınıfı bilgisayar sistemlerinin çoğu, seri COM bağlantı noktalarını ortadan kaldırmıştır ancak endüstriyel düzeyde bilgi işlem çözümleri bunları sunmaya devam ediyor. Endüstriyel bilgi işlem çözümleri, basitlikleri ve güvenilirlikleri nedeniyle endüstriyel ortamlarda hala yaygın olarak kullanıldıkları için özellikleri sağlar. Bazı makineler ve fabrika ekipmanları modern teknolojiyi kullansa da, kimi makine ve cihazlar, seri COM bağlantı noktaları gibi basit, düşük hızlı arabirimler gerektirir. Bu nedenle, hem eski hem de yeni teknolojilere bağlanmalarına izin veren seri COM portları ve USB portları ile donatılmış endüstriyel PC'ler sunuyoruz.



Seri Port (Bağlantı Noktası) Nedir?


Seri bağlantı noktası, bir bilgisayarın verileri bağlı bir cihaza/cihazdan aktardığı bir seri iletişim arabirimidir. Seri port uzun bir süre çok popülerdi. Bununla birlikte modern bilgi işlem, USB'nin sunduğu daha yüksek veri aktarım hızı nedeniyle seri COM bağlantı noktalarını USB bağlantı noktalarıyla değiştirmiştir. Yine de endüstriyel otomasyon sistemleri gibi basit, düşük hızlı arabirimler gerektiren uygulamalar için Seri COM bağlantı noktaları hala kullanılmaktadır.



Seri Bağlantı Noktaları İle USB Bağlantı Noktaları Arasındaki Fark Nedir?





Seri bağlantı noktaları, düşük hızlarda güvenilir ve basit bire bir bağlantı sağlamak ve her seferinde bir bit veri iletmek için altmışlarda tasarlandı. Ancak teknoloji ilerledikçe bu protokol daha yüksek aktarım hızlarına olan talebi karşılayamadı ve bu nedenle USB geliştirildi. USB, tek bir USB bağlantı noktası ile bir veya daha fazla çevre birimi veya bağlı aygıt arasında yüksek hızlı veri aktarımı için tasarlanmıştır. USB bağlantı noktaları genellikle kameralar, barkod okuyucular, fatura okuyucular, parmak izi tarayıcılar, makbuz yazıcıları gibi yüksek hızlı veri aktarımı gerektiren çevre birimlerine bağlanmak için kullanılır .

Öte yandan seri portlar hala protokolü kullanan sensörlere ve endüstriyel kontrol ekipmanlarına bağlanmak için kullanılıyor. Algılama, izleme ve kontrol cihazları, birbirleriyle ve bir ana kontrol bilgisayarıyla iletişim kurmak için Seri COM bağlantı noktalarını kullanmaya devam etmektedir. Bu nedenle tüketici sınıfı aygıtlarda seri COM bağlantı noktalarının yerini alan USB aygıtları sıradan hale gelse de Seri COM bağlantı noktaları endüstriyel ortamlarda hala yüksek talep görmektedir.


USB bağlantı noktalarının Seri COM bağlantı noktalarına göre sunduğu diğer bir avantaj da tek bir kablo aracılığıyla veri gönderirken/alırken aygıtlara güç göndererek çevre birimlerinde çalıştırmanız gereken kablo sayısını azaltma yeteneğidir. Ayrıca hız söz konusu olduğunda, Seri COM bağlantı noktaları yalnızca 1 Mbps ila 10 Mbps aralığındaki hızlarda veri taşıyabilirken, USB 3.1 Gen 2, eski Seri COM bağlantı noktalarının hızını büyük ölçüde aşan 10.000 Mbps'ye kadar hızlar sağlar.



Sağlam Seri Bağlantı Noktalı Bilgisayar Sistemleri


Gemstone, seri bağlantı noktalarına sahip hem dayanıklı hem de fansız bilgisayarlar sunuyor. Sağlam seri bağlantı noktalı bilgisayarlarımız, zorlu ortamlara dayanacak şekilde güçlendirilmiştir. Sistemleri sağlam hale getirmenin ilk adımı onları fansız yapmaktı. Fansız soğutma sistemleri, sistemimizdeki tüm havalandırma deliklerini ve açıklıkları ortadan kaldırmamızı, bu da toz ve diğer küçük parçacıkları bilgi işlem çözümlerimizden uzak tutmamızı sağlıyor. Ek olarak, fansız soğutma sistemi, bilgisayarlar da dahil olmak üzere birçok elektronik cihazın ortak arıza noktası olan fanları ortadan kaldırır. Ayrıca fansız tasarım, sistemin gürültüye neden olan tüm bileşenlerini ortadan kaldırarak tamamen sessiz bir sistem sağlar ve bu çözümleri sessizlik gerektiren ortamlarda kurulum için ideal hale getirir.


Seri portlu endüstriyel bilgisayarlarımız, -20°C ile 55°C arasında değişen geniş bir çalışma sıcaklığı aralığına sahiptir ve aşırı soğuk ve aşırı sıcak ortamlarda kullanıma olanak tanır. Ayrıca endüstriyel PC'lerin boyutları kompakttır, bu da küçük bir ayak izine sahip oldukları anlamına gelir ve kuruluşların ve kullanıcıların bunları tam boyutlu, tüketici sınıfı bir masaüstü bilgisayar barındırmak için çok küçük olan sınırlı alanlı ortamlarda kurmalarına olanak tanır.


Tüm sağlamlaştırmaya ek olarak, seri bağlantı noktalı endüstriyel PC'ler ayrıca çift Gigabit Ethernet Bağlantı Noktaları seçenekleriyle donatılmıştır. Hücresel bağlantı son derece önemlidir çünkü güvenilir internet bağlantısının her zaman mevcut olmadığı uzak ortamlarda konuşlandırılmış olsalar bile sistemlerin internete bağlanmasına izin verir.


Seri portlu ürünlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın.




202 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page