top of page

Kiosk Makineleri İçin Gömülü Bilgisayarlar




Endüstriyel sınıf gömülü bilgisayarlar , kiosk makineleri için ölçeklenebilir çözümlerdir:


  • Bir kiosk için gerekli tüm çevre birimlerini bağlayan maksimize edilmiş USB bağlantı noktaları,

  • Geniş sıcaklık aralığı olan toz kontrollü kasa tasarımı, dış mekanlarda veya daha az hava akışının olduğu ortamlarda kullanım olanağı,

  • Uzaktan kontrole ve gerçek zamanlı veri analitiğine olanak tanıyan kablosuz bağlantıya sahip IoT özellikli sistem,

  • ODM Endüstriyel Bilgisayar Özelleştirme, kiosk makineleri için amaca özel tasarım.


Kiosk Makineleri İle Sürükleyici Ve Hızlı Yanıt Veren Self Servis Deneyimleri


Tüketiciler yalnızca çevrimiçi alışveriş deneyimlerinde değil, gerçek dünyada da daha fazla kolaylık talep ederken, "son 20 yıl çevrimiçi alışverişin büyümesiyle ilgiliyse, sonraki 20 yıl otomatik mağazaların büyümesiyle ilgili olacak" fikri ağır basıyor. Etkileşimli kiosklar, işletmelerin bu artan ihtiyacı karşılaması için efektif bir yol sağlar. Özetle, etkileşimli kiosklar, çok çeşitli işlevler için müşterilerle arayüz oluşturmak üzere tasarlanmış makinelerdir: self servis, bilgi-yön bulma ve reklam/dijital tabelalar sadece bazı önemli örneklerdir. Kiosklar dünyamızda hızla yaygınlaşmakta ve birçok mekanda varlığını hissettirmektedir. Hastaneler, sinema salonları, hükümet binaları ve tema parklar, kioskların kullanıldığı ortamlara sadece birkaç örnektir. 2018'de küresel kiosk pazarının değeri yaklaşık 24 milyar ABD dolarıydı ve 2019'dan 2025'e kadar %8,9'luk bir yıllık büyüme oranı kaydetmesi bekleniyor.



Kiosk kullanmanın hem tüketiciler hem de işletmeler için birçok faydası vardır. Kiosklar her zaman açık ve kullanılabilir olan self servis araçlar olduğundan, geleneksel ''insan çalışan'' varlığının pratik veya uygun maliyetli olmadığı ortamlarda hizmet ve bilgi sunabilirler. Örneğin, sabah saat 3'te boş bir havaalanı terminalinden yiyecek alması gereken bir yolcu, bir yiyecek büfesinin varlığını memnuniyetle karşılayacaktır. Okul ve şirket kampüsleri başka bir örnektir. Kiosklar, insan işçileri yerinden etmek yerine, tüketici deneyimini artırmak için geleneksel iş hizmetlerine ek olabilir.



Kiosk kullanan işletmeler de fayda sağlar. En bariz yol, ek bir para harcama yöntemi sunarak perakende kiosklarının bir şirketin gelir akışına katkıda bulunabilmesidir. Kiosklar ayrıca kullanıcı davranışı, kullanıcı bilgileri (cinsiyet/yaş/vb.) ve kiosk içeriğinin etkinliği hakkında analitik veriler sağlayabilir. Uzun vadede kiosklar, başlangıç ​​sermayesi ve bakım maliyeti dikkate alındığında bile işe alma ve eğitim işgücü ihtiyacını ortadan kaldırdığı için etkili bir yatırım getirisi olarak bir şirkete para kazandırabilir. Maddi olmayan faydalar da vardır. Şirketler, tüketicilere gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlayarak, hedef müşterilerinin gözünde marka imajını güçlendirebilir.



Kiosk Makinesi İçin Gömülü Bilgisayar Tasarlama


Kiosklar tüm şekil ve boyutlarda olsa da her birinin merkezinde bilgi teknolojisini, dokunmatik ekranı, endüstriyel kontrolleri, veri toplama ekipmanını ve kablosuz bağlantıyı çalıştırabilen bir tür bilgisayar bulunur. Kiosk ilk bakışta basit bir makine gibi görünebilir, ancak ihtiyaçları karşılayabilecek endüstriyel sınıf bir bilgisayar seçerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç temel mühendislik konusu vardır.

1. USB G/Ç Bağlantı Noktaları Hemen hemen tüm kiosklar, bilgi görüntüleme/bilgi alışverişi için en az bir dokunmatik ekran içerir ancak bazı kiosklar, amacını gerçekleştirmek için çeşitli çevre birimleriyle birlikte gelir. Eklenti çevre birimlerine örnekler:

  • Barkod okuyucu

  • Kredi kartı okuyucu

  • Tuş takımı

  • Parmak izi okuyucuları

  • Etiket yazıcısı

  • Web kamerası

Her eklenti, ek işlevlere sahip bir kiosk sağlar, ancak hepsinin büyük olasılıkla bir USB bağlantısı aracılığıyla ana bilgisayara bağlanması gerekir. Bu nedenle, bir bilgi noktasına güç sağlamak üzere tasarlanmış bir bilgisayar, ortalama bir bilgisayarın sağladığından daha fazla USB bağlantı noktasına ihtiyaç duyacaktır.


2. Veri Güvenliği Kiosk yerleşiminin halka açık doğası gereği, kullanıcı verilerini korumak ve dışarıdan kurcalamayı önlemek için güvenlik bir zorunluluktur. Bazı kiosklar, tüketici gizliliğini korumak ve bu gereksinimi karşılamak için PCI uyumluluğu gerektirir.

  • Özel anahtar yönetimi ile en yeni UEFI Güvenli Önyükleme işlevleri için destek. Bu özellik, veri güvenliği için kurcalamaya dayanıklı bir sistem önyükleme ortamı sağlar.

  • Yerleşik en yeni TPM (Güvenilir Platform Modülü) 2.0 ile güvenilir platform desteği . TPM, sürücüler ve ana kart arasında donanım bütünlüğünü sağlamak için donanım düzeyinde çalışır.

  • Tüm gerekli donanım G/Ç bağlantı noktalarını ve etkileşimli klavyeyi yetkisiz kullanıcılardan engellemek için kapsamlı sistem yönetimi politikası.

  • Yerleşik GPIO, Watch Dog Timer , LTE bağlantısı vb., dünyanın her yerinde 7/24 kiosk bilgisayarın tam ölçekli uzaktan yönetim kabiliyetine olanak tanır.





3. Zorlu Ortamlarda Termal Performans ve Esneklik

Kiosklar, daha geniş bir sıcaklık toleransı aralığı gerektiren ortamlarda çalışır. Örneğin, bir kiosk dış mekana yerleştirilebilir, bu da içerideki bilgisayarın kışın soğuğunda veya kavurucu sıcak yaz aylarında çalışması gerektiği anlamına gelir. Çoğu durumda, çoğu bileşen aşırı sıcak ortamlar için tasarlanmadığından, sıcaklık aralığının üst sınırı zorluk teşkil eder. Buna karşı koymak için bir kiosk, elektroniği soğutmak için tasarımda ek bir klima ünitesi kullanabilir, ancak bu üniteler maliyetlidir, ağırdır ve potansiyel bir arıza noktasıdır. Temel özelliklerimizin bir parçası olarak, Gemstone'un kiosk makineleri için yerleşik ve uç bilgisayarlarının pasif soğutma teknolojisi, fanlara veya ek A/C ünitelerine ihtiyaç duymamak ve zorlu sıcaklık ortamlarında hayatta kalmak üzere test edilmiştir. Gemstone, -20 °C ila +55 °C'ye kadar olan ortamlarda çalışabilen gömülü bilgisayarlar sunar. Bu, herhangi bir aktif soğutma mekanizmasına olan ihtiyacı ve bu tür ekipmanın gerektirdiği maliyeti ortadan kaldırarak maliyet tasarrufu sağlar. Ayrıca kiosk makinesinin ömrünü uzatır.





ODM Endüstriyel Bilgisayar Özelleştirme


Kiosk makine üreticileri, büyük ölçekte güvenilir endüstriyel sınıf bilgisayarlar tasarlamak için bilgi işlem uzmanlarıyla son derece yakın çalışır. Bu süreç, görev açısından kritik kiosk uygulamalarının zorlu ve dış ortamlarda konuşlandırılmasını sağlayan tamamen özel bir tasarım sağlar. Her iki mühendislik ekibi arasındaki tasarım işbirliği, genellikle kiosk makinelerinde karşılaşılan temel zorlukları çözer ve ele alır.


Kiosk tasarımları için önemli bir zorluk, çok çeşitli G/Ç bağlantılarını ve çevre birimi IoT sensörlerini destekleme yeteneğidir. Bu tür G/Ç bağlantıları kiosk makinelerinde son derece önemlidir çünkü hem seri analog hem de yüksek hızlı dijital bağlantılarda bir kiosk için çok çeşitli ve kritik işlevleri yönetirler. Örneğin, etkileşimli kiosklarda artık kameralar, tarayıcılar, RFID okuyucu ve ödeme okuyucusu gibi IoT sensörleri bulunuyor ve önemli kiosk verilerini makineden iletmek için yüksek hızlı USB protokollerine güveniliyor. Kiosklar için değiştirilebilir G/Ç modülünün en büyük yararı, ana kartın yonga setinden USB bağlantı noktalarını maksimize etme yeteneğidir.


G/Ç modülü ayrıca belirli mekanik ve robotik görevleri yönetmek için sıklıkla kullanılan ek analog seri (RS-232/422/485) bağlantı noktaları sağlar. Genel olarak, bu tür ODM endüstriyel bilgisayar tasarımları, kiosk üreticilerine kolay hizmet verebilirlik ve ölçek için sahada esneklik sağlar. Çoğu kiosk makinesi zorlu dış ortamlara yerleştirildiğinden, bu modüler G/Ç tasarımı, etkileşimli kioskların ölçeklenmesini ve bakımını kolaylaştırır.


Kiosk makinelerinde bir başka zorluk da toz girişini kontrol etmektir. Özellikle dış mekanlar olmak üzere belirli kiosk konumlarındaki ortam tozları, sistem termal performansında bileşenlerin hasar görmesine neden olabilecek zorluklar oluşturur. Sisteme toz girebilir ve sonraki birikme, sıcaklığın çalışma aralığının ötesine çıkmasına neden olur. IP65 Gemstone PC'lerdeki su geçirmezliğe ek olarak conta ile %100'lere çıkan toz geçirmezlik özelliği tüm bu problemleri minimize etmektedir.


İhtiyacınıza yönelik Gemstone ürünlerini incelemek için tıklayabilirsiniz.

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page