top of page

Giriş - (Endüstriyel Panel PC'de Aranan Nitelikler - Bölüm: 0)

Endüstriyel otomasyon, süreçleri otomatikleştirerek birçok endüstriyi ve şirketlerin çalışma şeklini dönüştürüyor. Otomasyonun devasa potansiyeli, işletmelerin onu benimsemesini birinci öncelik haline getiriyor. Günümüzde fabrikalarda eski ekipman ve makineler değiştirilmeden otomasyon ile üretimi otomatikleştiren çözümlere yönelme eğilimi mevcut.




Giderek daha popüler hale gelen çözümler arasında Endüstriyel Panel PC'ler, iş yüklerini konsolide etme yetenekleri nedeniyle otomasyon endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.





Endüstriyel Panel PC Nedir?


Endüstriyel bir Panel PC sağlam bir şekilde dizayn edilmiş dayanıklı bir katman ve çoklu dokunmatik ekran içine yerleştirilmiş bir bilgisayardır. Bu nedenle, ayrı bir PC ve harici ekran kurmak için fazladan alan gereksinimi ortadan kalkar. Endüstriyel Panel PC'ler, aşırı dayanıklılıkları ve mevcut otomasyon ekipmanlarına entegrasyon kolaylığı nedeniyle tabletlere ve HMI'lara mükemmel bir alternatiftir. Çünkü, çoklu dokunmatik ekrana ve çeşitli özelliklere rağmen bir tabletin altyapısı sık sık değiştirilir. Endüstriyel dağıtımlar söz konusu olduğunda, tabletlerin dayanıklılıkları sınırlıdır, I/O girişleri yoktur, montaj yetenekleri, pil gücü vb. eksiktir. Benzer şekilde, HMI'lar belli bir yazılıma ya da donanıma mahkum etmesi açısından esneklik eksikliği nedeniyle kısıtlanır. Bu noktada Panel PC’ler devreye girer. Endüstriyel panel PC'ler modülerdir ve kullanıcının tüm cihazı değiştirmeden arızalanan belirli parçaları değiştirmesine olanak tanır. Endüstriyel panel PC'ler, ekstra dayanıklı özellikler ve zengin çok yönlü I/O girişleri sunar.


Bu yazı dizimizde Endüstriyel bir panel bilgisayarı endüstriyel otomasyon projelerinize entegre etmek istediğinizde gözden geçirmeniz gereken bazı temel özelliklerden bahsedeceğiz.



Endüstriyel Panel PC'ler Her Şeyden Önce Sağlam Olmalıdır



Dayanıklı bir tasarım, uzun ömürlülüğü garanti etmek arıza süresini azaltmak için çok önemlidir. Endüstriyel Panel PC'ler, güvenilir ve optimum şekilde çalışırken değişken ortamlara dayanabilmelidir. Üzerinde durulması gereken bazı önemli özellikler, sağlam ekran panelleri ile donatılmış olmaları, fansız bir tasarıma sahip olmaları ve yüksek düzeyde korumaya sahip olmaları , aşırı sıcaklık dayanımı, IP derecesi, şok ve titreşim direnci vs. şeklinde sıralanabilir. Ayrıca bu özelliklerin birini bile sağlamayan ürünler kullanıldığında (ki birini bile sağlamayan ürünler ENDÜSTRİYEL sayılamazlar) 'en zayıf halka' prensibi nedeniyle istenmeyen durumların yaşanabileceği çok açıktır.


Bir Endüstriyel Panel PC'de olması gereken tüm özellikleri siz değerli okuyucularımıza tek tek özetleyeceğimiz bu yazı dizimizde bir sonraki bölümde bir Endüstriyel Panel PC'de 'OLMASI GEREKEN' kasa yapısını ortaya koyacağımız 'Bölüm 1: Sağlam Kasa Nasıl Olmalı?' içeriğinde görüşmek dileğiyle.


Esen kalın.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page